П'ять девайсів майбутнього

15 липня 2014

Окулярами Google Glass тепер можна керувати силою думки.

MindRDR + NeuroSky

Це творіння лондонських розробників з компанії This Place. Вони змогли написати додаток MindRDR, яке дозволяє підключати Google Glass до вимірника мозкової активності MindWave від каліфорнійської компанії NeuroSky.

 В даний момент ця зв'язка пристроїв вміє тільки робити фото. Для цього необхідно як слід сконцентруватися на тому, щоб зробити знімок. Як тільки прилад зрозуміє, що користувач дійсно хоче сфотографувати, спеціальна біла смужка-індикатор підніметься наверх, і Google Glass «клацне затвором». Після цього у користувача буде можливість ще раз задуматися - тепер щоб відправити фотографію силою думки в Facebook і Twitter.

 Якихось п'ять років тому це могло здатися дивом, а зараз вже можна просто придбати Google Glass і докупити до нього MindWave. І якщо пристрій від Google все ще дорога іграшка, то вимірювач мозкової активності можна купити на Amazon менш ніж за $ 100!

Kinect for Windows

Любителі відеоігор прекрасно знають назву Kinect. Відомий під час розробки як Project Natal, це ігровий контролер для Xbox, що вміє сканувати кімнату і розпізнавати рухи користувача. Однак буквально днями Microsoft анонсувала вихід Kinect другого покоління, який заточений спеціально для роботи в Windows.

Що це дає? А те, що тепер можна підключити комп'ютер до телевізора і керувати ним не встаючи з дивана, одними лише жестами. Гортати фільмотеку, сидіти в інтернеті, перемикати музику - всім цим можна буде в буквальному сенсі диригувати. Особливо це зручно в Windows 8, де потрібен або сенсорний інтерфейс, або коліщатко мишки і у випадку з телевізором і те і те проблематично.

3D-прототип від Microsoft

Якщо подивитися в трохи віддалене майбутнє, можна побачити, що Microsoft розширює можливості 3D-сенсорів. Компанія продемонструвала концепт нового сенсора, який розпізнає електричне поле. Сенсор являє собою невелику прозору пластину, яка зчитує положення і віддаленість руки від себе. Наприклад, в ході відеопрезентації розробники крутили віртуальні тривимірні об'єкти простими і інстинктивно зрозумілими рухами над сенсором. Причому якщо рука до сенсора наближалася, об'єкт зменшувався, а якщо віддалялася - збільшувався.

Розробка спрямована в першу чергу на смартфони. Власне, на прикладі зв'язки зі смартфоном HTC 8X сенсор і був представлений. Але уявіть собі, якщо таким сенсором стане цілий стіл, на який за допомогою проекторів виводиться голографічне зображення. Нагадує лабораторію «Залізної людини» і те, як Тоні Старк взаємодіє з комп'ютером Джарвісом?

BearTek Gloves

Повернемося в наше рідне даний, де вже зараз можна управляти смартфоном жестами. Компанія BearTek випустила спеціальні рукавички для мотоциклістів і сноубордистів, які дозволяють запрограмувати на певні рухи пальцями небудь задачі.

На кожному пальці (крім мізинця) є точки, якими керується смартфон або інший пристрій. Наприклад, якщо звести великий і вказівний пальці, можна зняти фото з камери GoPro, за допомогою середнього та безіменного пальців перемикати режими камери і так далі.

Звичайно, це не ідея BearTek. Вже кілька років компанія Peregrine продає спеціальну рукавичку для геймерів, принцип роботи якої схожий з рукавичками від BearTek.

Розумні кільця

Круглий рік носити рукавичку на руці міг тільки Майкл Джексон, і з цієї причини з'явився такий вид чудо-аксесуарів, як розумні кільця. Відразу кілька компаній незалежно один від одного розробили своє бачення цього типу пристроїв, але найбільш цікавим і проробленим нам здалося кільце Fin.

Принцип дії Fin такий же, як у вищезазначених рукавичок, проте ніяких електродів, до яких потрібно доторкатися, воно не вимагає. Потрібно всього лише надіти кільце на великий палець і запрограмувати кожну фалангу залишилися пальців на будь-яку дію. Все, після цього досить торкнутися фаланги, і смартфон виконає вашу команду.

Ще статті
З Новим Роком 2024!
29 грудня 2023
1 січня 2024 - вихідний день!Нехай Новий Рік принесе Вам і Вашій родині мир, злагоду й безпеку. Нехай він буде роком перемоги у війні і здійснення всіх мрій. З Новим Роком!Зичимо Вам в Новому Році багато радості, щастя і успіху. Нехай Ваша родина буде здоровою і щасливою. Нехай війна закінчиться, а мир і гармонія запанують. З Новим Роком!
З Різдвом Христовим 2023! 25.12.23 - Вихідний!
23 грудня 2023
    Щиро Вас вітаємо з Різдвом Христовим! за новим календарем!25.12.2023 - вихідний день!З Різдвом Христовим, зі святом! У цей чудовий, світлий день хотілося б побажати всім миру, добра, любові, благополуччя та справжнього безмежного щастя. Бажаємо, щоб ви були оповиті турботою своїх близьких і дарували їм ще більше у відповідь. Вірте, що Бог завжди поруч і оберігає вас від усього поганого. І не забувайте йому дякувати за все, що у вас є і ще буде. З Різдвом!
viber-chatЧат «Дефіс» в Viber telegram-chatЧат «Дефіс» в Telegram